Introductori a les Flors de Bach.

Curs de 8 sessions amb un total de 16 hores lectives.

La Teràpia Floral del Dr. Bach és un sistema de 38 essències florals. Es considera una teràpia energètica-vibracional i ajuda a restablir la salut física, emocional, mental i espiritual.

L’objectiu d’aquest curs és capacitar a l’alumne per a poder utilitzar les flors de Bach per a l’auto tractament.

Aprendràs:

  • L’origen de les Flors de Bach.
  • Com actuen
  • Les 38 essències i el Rescate
  • La seva aplicació
  • Iniciació al diagnòstic i aprendre a formular.

Flors de Bach

Objectius a assolir

Poder diagnosticar l’essència o essències adequades en funció del caràcter i situació que visqui la persona.

A qui va adreçat

Enfocat a terapeutes, metges i professionals de la salut i a persones que vulguin ajudar-se a elles mateixes o a les del seu entorn.

Es fa entrega d’un diploma acreditatiu.

Actualment la OMS recomana el sistema floral del Dr.Bach

L’aprenentatge és un procés

L’aprenentatge és un procés que continua després d’adquirir els coneixements obtinguts al curs. Et facilitem l’assimilació de continguts amb un servei de supervisió constant on podràs plantejar els teus dubtes i t’oferirem orientació.

També pots repetir el curs abonant el 50% . I a partir de la tercera vegada, sense cost.

Qui fou el Dr. Bach?

Edward Bach fou un metge gal·lès (1886-1936) que excel·lí en la investigació en el camp de la Bacteriologia i de l’Homeopatia. Guiat pel seu amor i respecte a la natura i a tots els éssers vius, desenvolupà una teràpia natural, senzilla d’aplicar, econòmica  i extraordinàriament efectiva.

L’any 1930 va abandonar la seva pròspera consulta i va marxar a Gal·les on, seguint la seva fina intuïció, es va convertir en el seu propi laboratori, comprometent-se en la recerca que culminaria amb la troballa i la sistematització de les 38 essències florals que componen el seu sistema terapèutic.

És una teràpia fiable?

La teràpia del Dr. Bach s’aplica des de fa més de 70 anys. Existeix molta experiència en el seu ús a gairebé tots els països del món. Centenars de llibres i publicacions en diversos idiomes en donen bona fe.

L’any 1983 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va publicar un estudi dirigit a les administracions sanitàries dels seus estats membres, en el qual es menciona explícitament la Teràpia del Dr. Bach. (Medecine Traditionelle et Couverture des soins de Santé OMS. Genève 1983, pg. 162).

Cal que triïs un terapeuta floral acreditat i ben format. Una Teràpia Floral no és donar flors.

 Existeixen contraindicacions, efectes secundaris o incompatibilitats?

Com que no es tracta de medicaments, les flors poden ser preses per tothom, fins i tot nadons, dones embarassades, ancians, etc. No tenen efectes adversos o secundaris i no hi ha possibilitat de sobredosificació. Són totalment compatibles amb qualsevol tractament o teràpia, tant complementària com de medicina convencional. En cap cas la Teràpia Floral del Dr. Bach substitueix la tasca del metge o d’altres professionals de la salut.

Cal estar malalt per prendre Flors de Bach?

No. Totes les persones tenim actituds i sentiments negatius, que generen una determinada energia capaç d’actuar en contra nostra i dels qui ens envolten. Aquest fet constitueix en si mateix un conflicte, una disharmonia, que més endavant es pot materialitzar en una patologia física, emocional o mental. Ajudant a corregir aquesta tendència negativa contribuïm a prevenir el desenvolupament de malalties, al mateix temps que millorem com a persones.

Com es recomanen les essències?

Per al Dr. Bach, la ment és la part més sensible de la nostra personalitat i el lloc on, abans que a cap altre, apareixen els indicis de disharmonia que, si no són corregits, podrien cristal·litzar en malalties físiques o mentals. Per tot plegat, s’utilitza l’entrevista com a font més fiable d’informació verbal i no verbal.

 Un exemple senzill de què tracten les essències

Gentian treballa bé el desànim, el negativisme i el pessimisme.

Chicory ajuda a viure els afectes de manera menys possessiva, més generosa.

Crab Apple, és el depurador del sistema Bach, en el pla físic és un bon antisèptic, en el pla emocional apaivaga la vergonya i en el pla mental pot ajudar a eliminar creences que ja no ens serveixen.

Vervain. Tot allò que és excessiu, exagerat. Moltes conductes infantils responen a aquest patró. En el pla físic erupcions sobtades (excessiu i exagerat), febres altes, acne juvenil…

 

La combinació de la fórmula marca la diferència.

 

Agrimony. Facilita l’expressió dels sentiments més veritables.

Scleranthus. Ajuda molt a les persones disperses, inconstants i també als nens amb dificultats d’aprenentatge.

Honeysuckle. Va molt bé per acompanyar els dols, tot allò que tinguin tendència a cronificar-se i per aquelles persones que tenen una excessiva mirada cap al passat i no poder viure el present.

Facilita

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de la AETG. Post Grau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, model Bert Hellinger, formada amb Joan Garriga. Assessora Familiar Sistèmica. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en abordatges corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta de Flors de Bach formada amb el Dr. Ricardo Orozco i post grau amb Jordi Cañellas. Membre de SEDIBAC. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenantatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Va estudiar psicologia a la UNED.
Comparteix: