Què és l’osteopatia?

L’osteopatia és una medicina natural que pretén tornar a l’ésser humà la plena possessió del seu potencial físic i psicològic.

És una ciència terapèutica, basada en el coneixement anatòmic i la fisiologia del cos, amb l’objectiu de trobar les disfuncions que alteren l’equilibri de la salut.

L’osteopatia tracta l’origen del problema. I ho fa reequilibrant el sistema musculo- esquelètic, columna vertebral i sistema nerviós, respectant el paper de les arteries i líquids que nodreixen els teixits cel·lulars.

Davant qualsevol trastorn/malaltia, l’osteòpata intenta amb les seves mans trobar les zones del cos amb rigideses, densificació de teixit, falta de mobilitat… que poden ser l’origen del problema. Per així de manera també manual retornar la mobilitat i la lliure circulació d’energia que permetrà a l’organisme restaurar l’estat de salut.

Osteopatia

En què consisteix una sessió d’osteopatia?

En un interrogatori verbal o anamnesis: On se centra el motiu de consulta, l’estat general de salut, antecedents familiars, hàbits, medicació, altres tractaments…

En una exploració: on es realitza un anàlisi visual i palpatori de l’estat de la postura, s’explora la mobilitat articular, qualitat dels teixits i els lliscament entre els diferents plans, una escolta energètica i estudi de la relació de totes les estructures del cos amb els símptomes (i en cas necessari estudi de les proves complementàries Radiografies, TAC, analítiques…)

I en el tractament pròpiament dit: El tipus de tractament depèn de la causa del problema i no només del símptoma.

S’utilitzen tècniques bàsicament manuals que poden ser: estructurals (estirament, mobilitzacions, massatge, manipulacions amb trust), viscerals per normalitzar el lliscament entre les vísceres i corregir prensions internes, craneu-sacres per normalitzar la tensió de les meninges, circulació al SNC i la repercussió a nivell neurològic, immunològic i endocrí.

Principis

La vida és moviment, intercanvi, dinamisme. El cos ha de mantenir els seus moviments i intercanvis per tal de realitzar les funcions que li són naturals. Amb el temps i el cúmul de traumes, toxines, estrès que la mateixa vida ens porta, el cos va perdent aquesta flexibilitat, va acumulant tensions, fins que un dia no pot més i expressa un símptoma.

L’osteopatia se sustenta en el principi que la salut és quelcom inherent a l’organisme on l’osteòpata assisteix a la natura per restituir el seu estat saludable.

En què  l’estructura governa la funció. Qualsevol alteració de la forma del cos donarà alteracions a la funció de la zona alterada i viceversa.

En què cadascú és únic i una unitat en ell mateix. No existeixen dues persones iguals, i no podem separar la persona en parts sense fer-la menys del que és.  L’osteopatia posa la seva atenció en l’individu i no només en els seus símptomes.

Sabies que…..  l’osteòpata et pot ajudar amb les males digestions, les migranyes, el restrenyiment, els refredats, l’ansietat, els vertígens i les afonies?

Osteopatia Castellar del Vallès

En què et pot ajudar?

  • Problemes de l’aparell musculoesquelètic: Tot tipus de dolors siguin traumàtics o degeneratius.
  • Dolors a les cervicals, dorsals, lumbars, ciàtiques, artrosis, migranyes, tendinitis, problemes d’espatlla…
  • Trastorns d’origen més viscerals: Marejos, hèrnies de hiat, incontinència urinària, problemes amb la menstruació, postpart…
  • Bloquejos emocionals

A qui pot ajudar

A tothom. També amb mares embarassades i nadons.

PREUS I ALTRES INFORMACIONS

El preu d’una sessió d’osteopatia és de 45€. La primera visita 50€.

Jose González
Diplomat en osteopatia estructural, osteopatia sacre-cranial i osteopatia visceral i en quiromassatge i massatge esportiu. Terapeuta de Reiki i terapeuta de Flores de Bach.
Comparteix: