Del xinès, Qi: energia, Gong: pràctica. El Qi Gong o Chi Kung és un mètode terapèutic xinès d’exercicis físics i mentals que combina la respiració, concentració i el moviment per augmentar l’energia vital, mantenir la salut i tractar malalties.

Compta amb una història al voltant de 4.000 anys. En l’actualitat, el Qi Gong és una part fonamental de la medicina tradicional xinesa i els metges occidentals ja l’estan recomanant.

Utilitzant la ment, la respiració i els moviments del cos, el Qi Gong, activa la circulació de l’energia a través dels meridians, enforteix els òrgans interns, exercita els ossos, les articulacions i els músculs, promou la relaxació i el control l’estrès, prevé lesions ocupacionals i expandeix la consciència en tots els nivells.

“L’aigua que flueix mai  s’estanca, i les frontisses d’una porta transitada mai  s’oxiden. Això es deu al moviment. El mateix principi s’aplica a l’essència i a l’energia. Si el cos no es mou,  l’essència no flueix. Quan l’essència no flueix, l’energia  s’estanca”.
Confuci

BENEFICIS

El Qi Gong és una tècnica de prevenció creada per a auto gestionar la salut amb un fonament molt senzill: en un organisme l’energia flueix en harmonia pels seus meridians, en circumstàncies normals, la malaltia no pot desenvolupar-se. No obstant això, en el seu ús terapèutic, ha demostrat ser molt efectiva per al tractament d’innombrables estats patològics.

En general:

  • Aporta major vitalitat i major sensació de benestar immediat.
  • Millora la memòria, la flexibilitat i la qualitat del descans.
  • Prevé malalties i redueix el temps de convalescència.
  • Millora ostensiblement l’estat de salut i se’n redueixen els símptomes de les malalties.
  • Desenvolupa el cos, la ment i la consciència.

Finalment però no menys important, s’ha comprovat clínicament que després d’una sessió de pràctica de Qi Gong, augmenten els nivells de l’enzim superòxid dismutasa directament implicada en la destrucció dels radicals lliures, que com se sap estan associats al procés d’envelliment i la malaltia.

Aplicat als sistemes orgànics:

Sistema nerviós:  El Qi Gong regula l’equilibri excitació / inhibició, afectat en persones  amb neurastènia, estrès i altres malalties del sistema nerviós.

Sistema immunitari:  El Qi Gong  estimula la producció de neurotransmissors, hormones i altres factors immunes necessaris per a la curació. Entre aquests factors cal citar els limfòcits-T i els glòbuls blancs que la pràctica del Qi Gong no només estimula sinó la capacitat fagocitària es veu augmentada.

Sistema circulatori: Millora espectacularment amb la pràctica habitual, especialment a nivell cerebral, en extremitats i teixits profunds dels òrgans. Des del punt de vista de la medicina xinesa, aquesta millora està explicada per l’axioma “la sang segueix a l’energia” que és sobre el que treballa el Qi Gong.

Sistema respiratori: Les tècniques respiratòries que s’aprenen en el Qi Gong augmenten l’oxigenació de la sang, milloren la capacitat pulmonar i protegeixen a l’òrgan de la contaminació atmosfèrica.

Sistema digestiu: Facilita els moviments gastrointestinals i potencia la secreció de sucs digestius. Un altre important efecte de la seva pràctica habitual és que equilibra el PH de la sang i dels fluids del cos, el desequilibri se sap que està implicat en tot procés patològic.

Horaris i Preus

Horari Grup Regular: els dijous de 18 a 19h.

Veure més horaris, preus i promocions a https://lasaladeser.com/classes-setmanals/

Facilita:

[tmm name=”jeroni-diaz”]