Treballo acompanyant persones, parelles i famílies des de fa 12 anys. Era escèptica a tot el que no fos ciència i deia “jo no hi crec”. Un dia, un metge me’n va parlar i quan vaig saber que les flors de Bach equilibren TOTS els estats d’ànims, que hi ha flors per a les emocions “calentes” com la rabia, l’estrès, la intolerància, el ressentiment i al contrari, essències que et treuen del pou de la tristesa, l’apatia, augmenten l’autoestima, que remeten les pors, la depressió, l’ansietat, la nostàlgia o la mandra per exemple,  i en poques tomes fan efecte, se’m va despertar un interès desmesurat, com només m’ha passat molt poques vegades a la vida i vaig decidir ara fa 6 anys formar-me primer amb el Dr. Ricardo Orozo i després amb el biòleg Jordi Cañellas. No he parat de meravellar-me i d’estudiar-les. Desitjo que te n’enamoris tu.  Laura Varela

Temari Curs

La Teràpia Floral del Dr. Bach és un sistema de 38 essències florals que es prenen o s’apliquen i ajuden a restablir la salut, harmonitzar les disfuncions als camps físic, emocional, mental i espiritual de tots els éssers vius, siguin aquests humans, animals o vegetals. Els resultats comprovats en animals, nens i plantes expliquen la inexistència de placebo. Per al Dr. Bach, la ment, és la part més sensible de la nostra personalitat i el lloc on s’origina la disharmonia i si no ho corregim, cristal·litza en malaltia físiques o mentals. Les flors funcionen, cal està ben format.

L’objectiu d’aquest curs és capacitar a l’alumne per utilitzar les flors de Bach per a l’auto tractament. Saber triar l’essència o essències adequades en funció de l’estat emocional, físic i/o psíquic que es viu.

El curso se realizará en castellano.

Aprendràs:

  • L’origen de les Flors de Bach.
  • Com actuen i per a què serveixen.
  • Les 38 essències i el Rescat
  • La seva aplicació
  • Diagnòstic i formulació.

Durant el curs experimentaràs amb tu mateix@. El curs inclou: les essències, un ampli dossier, supervisió constant.

Actualment la OMS recomana el sistema floral del Dr.Bach

Molt utilitzades per a equilibrar estats emocionals -por, ansietat, tristesa, apatia, aclaparament, estrès, odi, baixa autoestima, dependències, dubte, dispersió, descoratjament, impaciència, nostàlgia, i un llarg etc -També donen suport en el desenvolupament de noves capacitats i aprenentatges, imprescindibles en el camí de l’autoconeixement. Excel·lents resultats en aplicació local, utilitzar-les com a farmaciola i en el tractament d’infeccions, inflamacions, dolors articulars i musculars…

DATES I PREU

8 sessions de 2 h.
Dates
:  4-11-18-25 de juny i 2-9-16-23 de juliol.
Horaris:
Modalitat Matí / Dijous de 10 a 12h    inscriu-te
Modalitat Tarda / Dijous de 19 a 21h   inscriu-te
Preu: 100 €
Es fa entrega de diploma acreditatiu.
Quan t’inscriguis rebràs l’enllaç de la plataforma Zoom i t’ensenyarem les eines de treball.

SUPERVISIÓ CONSTANT

L’aprenentatge és un procés que continua després de la formació i es consolida amb la pràctica. Obrirem un grup de treball WhatsApp, on podreu plantejar dubtes i entrenar-vos a aconsellar companys, amb la supervisió de Laura Varela.

Qui fou el Dr. Bach?

Edward Bach fou un metge gal·lès (1886-1936) que excel·lí en la investigació en el camp de la Bacteriologia i de l’Homeopatia. Guiat pel seu amor i respecte a la natura i a tots els éssers vius, desenvolupà una teràpia natural, senzilla d’aplicar, econòmica  i extraordinàriament efectiva.

L’any 1930 va abandonar la seva pròspera consulta i va marxar a Gal·les on, seguint la seva fina intuïció, es va convertir en el seu propi laboratori, comprometent-se en la recerca que culminaria amb la troballa i la sistematització de les 38 essències florals que componen el seu sistema terapèutic.

És una teràpia fiable?

La teràpia del Dr. Bach s’aplica des de fa 100 anys. Existeix molta experiència en el seu ús a gairebé tots els països del món.

L’any 1983 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va publicar un estudi dirigit a les administracions sanitàries dels seus estats membres, en el qual es menciona explícitament la Teràpia del Dr. Bach. (Medecine Traditionelle et Couverture des soins de Santé OMS. Genève 1983, pg. 162).

Cal que triïs un terapeuta floral ben format i acreditat per Sedibac. Una Teràpia Floral és molt més que prendre flors.

Contraindicacions, efectes secundaris o incompatibilitats?

Com que no es tracta de medicaments, les flors poden ser preses per tothom, fins i tot nadons, dones embarassades, ancians, etc. No tenen efectes adversos o secundaris i no hi ha possibilitat de sobredosificació. Són totalment compatibles amb qualsevol tractament o teràpia, tant complementària com de medicina convencional. En cap cas la Teràpia Floral del Dr. Bach substitueix la tasca del metge o d’altres professionals de la salut.

Cal estar malalt per prendre Flors de Bach?

No. Totes les persones tenim actituds i sentiments negatius, que generen una determinada energia capaç d’actuar en contra nostra i dels qui ens envolten. Aquest fet constitueix en si mateix un conflicte, una disharmonia, que més endavant es pot materialitzar en una patologia física, emocional o mental. Ajudant a corregir aquesta tendència negativa contribuïm a prevenir el desenvolupament de malalties, al mateix temps que millorem com a persones.

Com es recomanen les essències?

Per al Dr. Bach, la ment és la part més sensible de la nostra personalitat i el lloc on, abans que a cap altre, apareixen els indicis de disharmonia que, si no són corregits, podrien cristal·litzar en malalties físiques o mentals. Per tot plegat, s’utilitza l’entrevista com a font més fiable d’informació verbal i no verbal.

Un exemple senzill de què tracten les essències

Gentian treballa el desànim, el negativisme, el pessimisme i la falta de constància.

Chicory ajuda a viure els afectes de manera menys possessiva, més generosa. Molt recomanada per nens que s’enganxen a la mare i per adults que necessiten que tot giri al seu voltant.

Crab Apple, és el depurador del sistema Bach, en el pla físic és un bon antisèptic, en el pla emocional apaivaga la vergonya i en el pla mental pot ajudar a eliminar creences que ja no ens serveixen.

Vervain. Tot allò que és excessiu, exagerat. Moltes conductes infantils responen a aquest patró. En el pla físic erupcions sobtades (excessiu i exagerat), febres altes, acne juvenil…

La combinació de la fórmula marca la diferència.

Agrimony. Facilita l’expressió dels sentiments més veritables.

Scleranthus. Ajuda molt a les persones que dubten i també als nens amb dificultats d’aprenentatge.

Honeysuckle. Va molt bé per acompanyar els dols, tot allò que tinguin tendència a cronificar-se i per aquelles persones que tenen una excessiva mirada cap al passat i no podent connectar amb el present.

Facilita

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de la AETG. Post Grau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. Assessora Familiar Sistèmica i facilitadora de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, formada amb Joan Garriga. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en abordatges corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta Floral Professional formada amb el Dr. Ricardo Orozo, especialitzada en el Sistema Bach i acreditada per SEDIBAC. Post grau en essències florals amb Jordi Cañellas. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenantatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Va estudiar psicologia a la UNED. Post grau de Sexualitat Integrativa- Espai TCI de Barcelona-.
Comparteix: