Treballo acompanyant persones, parelles i famílies des de fa 13 anys. Era escèptica a tot el que no fos ciència i deia “jo no hi crec”. Un dia, un metge me’n va parlar i quan vaig saber que les flors de Bach equilibren TOTS els estats d’ànims, que hi ha flors per a les emocions “calentes” com la ràbia, l’estrès, la intolerància, el ressentiment i al contrari, essències que et treuen del pou de la tristesa, l’apatia, els dubtes, augmenten l’autoestima, que remeten les pors, la depressió, l’ansietat, la nostàlgia o la mandra per exemple,  i en poques tomes fan efecte, se’m va despertar un interès desmesurat, com només m’ha passat molt poques vegades a la vida i vaig decidir ara fa 7 anys formar-me primer amb el Dr. Ricardo Orozo i després amb el biòleg Jordi Cañellas. No he parat de meravellar-me i d’estudiar-les. Desitjo que te n’enamoris tu.  Laura Varela

La Teràpia Floral del Dr. Bach és un sistema de 38 essències florals que es prenen o s’apliquen i ajuden a restablir la salut, harmonitzar les disfuncions als camps físic, emocional, mental i espiritual de tots els éssers vius, siguin aquests humans, animals o vegetals. Els resultats comprovats en animals, nens i plantes expliquen la inexistència de placebo. Per al Dr. Bach, la ment, és la part més sensible de la nostra personalitat i el lloc on s’origina la disharmonia i si no ho corregim, cristal·litza en malaltia física o mental.   Les flors funcionen, cal estar ben format.

METODOLOGIA

Una part teòrica sostinguda per un extens material escrit, diapositives amb fotografies i casos pràctics.

Una part pràctic-vivencial en un entorn grupal enfocat a l’autoconeixement, on l’alumne podrà explorar les seves emocions i trets de caràcter, i fer-se ajudar amb les essències florals corresponents. Així mateix aprendràs el funcionament de les essències florals a través de les casuístiques variades dels teus companys.

“Las Flores de Bach son algo más profundo de lo que pueda suponerse desde un análisis rápido y
superficial. De hecho, son mucho más que una terapia: un instrumento de conocimiento y crecimiento
personal sin precedentes”.
R. Orozco

Actualment la OMS recomana el sistema floral del Dr.Bach

ITINERARI DE LA FORMACIÓ

El curs està estructurat en 3 nivells independents i complementaris.
Els que ja heu realitzat un curs d’iniciació en una altra escola, podeu accedir directament al Nivell II i III, però recomanem no saltar-se el nostre Curs Introductori, ja que molts dels continguts de la nostra iniciació no solen incloure’s i són l’eix del qual parteixen coneixements posteriors.

La formació s’imparteix presencial i en línia simultàniament. Encara que prioritzem i gaudim les trobades presencials, aquest format permet seguir amb la formació quan les mesures sanitàries restringeixen la mobilitat. Alhora, les classes són gravades i te les enviem quan no puguis assistir.

La formació està dirigida i impartida per Laura Varela amb alguns mòduls a càrrec de professors convidats.

Temari Curs

Nivell I- Introductori
L’objectiu d’aquest curs és capacitar a l’alumne per a utilitzar les Flors de Bach per al seu auto tractament. Conèixer àmpliament el seu rang d’actuació per a saber triar l’essència o essències adequades en funció de l’estat emocional, físic o psíquic que necessita ser atès.  Aprendràs:

o Ampli coneixements de les 38 essències + el Rescat
o L’origen de les Flors de Bach
o Edward Bach, el metge i l’home
o Concepte i causa de Malaltia
o Com actuen les Essències
o Signatura vegetal.
o Com s’elaboren. Elaboració, mètode i materials
o Placebo i Nocebo
o Iniciació al diagnòstic i formulació
o Preparació en grup de fórmules. Conservació i dosificació
o Com prendre-les. Prescripció i posologia
o Regulació. Legislació. Estudis científics
o Test de coneixements

Nivell II – Aprofundiment
L’objectiu d’aquest nivell formatiu és aprofundir en el coneixement de les essències i ampliar el seu ús per acompanyar a altres persones del seu cercle familiar o social.  Aprendràs:

o Diagnòstic diferencial i territoris compartits d’algunes essències. El que ens fa dubtar
o Essències complementàries. Què hem de conèixer per a preparar la fórmula. Psicologia de la flor
o Flors d’estat i flors tipològiques o de personalitat. Nivells de patologia
o Quan sembla que la fórmula no funciona
o Catalitzadors florals
o Patrons Transpersonals. L’ús de les essències en aplicacions locals
o Deducció en grup i preparació de gels, cremes, col·liris, vaporitzadors i difusors
o Les flors per a animals i plantes.
o Chakres i Flors de Bach. Una altra manera d’aplicar les essències
o Prendre flors o fer teràpia floral. Acompanyar el procés
o Els esquemes de Bach
o Test de coneixements

Nivell III- Professional
L’objectiu d’aquest nivell formatiu és capacitar a l’alumne per a acompanyar a persones en consulta i ajudar-lo a incorporar la Teràpia Floral a la seva activitat professional.  Aprendràs:

o Estudi i supervisió continuada de casos pràctics. Aprofundiment en les essències
o Dinàmiques de sanació. Aparició del símptoma – Resolució o Agreujament
o Nocions d’entrevista. La importància de l’entrevista inicial i del seguiment del procés terapèutic
o L’escolta activa
o La relació terapèutica. Eines de teràpia
o Interferència del terapeuta. El nostre punt cec. Transferència i Contratransferència
o Què diu i què no diu el client
o Objectius i estratègia de la teràpia floral i durada del tractament
o Teràpia amb nens
o Geopaties. Ús de les varetes o pèndol.
o Enquadrament terapèutic. Legislació actual i documentació imprescindible
o Errors més freqüents
o Orientació per a integrar la teràpia floral a la teva professió, sigui la que sigui
o Test de coneixements

DATES I PREUS

Nivell I –  Introductori
28 hores lectives en 7 sessions de 4 hores.
Horari: Divendres de 17 a 21h.
Dates: 1-15-29 d’octubre, 12-26 de novembre, 10 de desembre de 2021 + una data a concretar per al mòdul de Signatura Vegetal a càrrec de Jordi Cañellas.
Preu: 240€ (200€ + matrícula de 40€ en realitzar la inscripció, la resta pots abonar-lo al comptat en 2 o 3 terminis a concretar amb tu).

Nivell II – Aprofundiment
28 hores lectives en 7 sessions de 4 hores.
Horari: Divendres de 17 a 21h.
Dates: 7-21 de gener, 11-25 de febrer, 11-25 de març  i 8 d’abril de 2022
Preu: 330 € (290€ + matrícula de 40€ en realitzar la inscripció, la resta pots abonar-lo al comptat en 2 o 3 terminis a concretar amb tu).

Nivell III- Professional
28 hores lectives en 7 sessions de 4 hores.
Horari: Divendres de 17 a 21h.
Dates: 22 d’abril,  6-20 de maig, 3-17 de juny i  1-15 de juliol de 2022
Preu: 330€ (290€ + matrícula de 40€ en realitzar la inscripció, la resta pots abonar-lo al comptat en 2 o 3 terminis a concretar amb tu).

15% de descompte per als alumnes que es matriculin a la formació completa o a dos dels nivells.
Si et matricules a la formació completa, a més del 15% de descompte pots triar pagar mensualment una quota de 65€ (d’octubre a juliol)

Les places són limitades.

El curs es realitza en castellà.

EL CURS INCLOU

Supervisió Continuada
Les teves preguntes i les teves experiències ens interessen a tots. Crearem un grup de WhatsApp amb tots els alumnes per a preguntes, aportacions i supervisió. Preguem usar-ho només per a qüestions relacionades amb aquest curs. Podràs usar aquesta eina també durant els mesos posteriors a la finalització del curs, ja que és en la pràctica real on sorgeixen dubtes i són aquestes les que permeten consolidar l’aprenentatge.

Essències
Aquest curs inclou els preparats florals que tu triïs per a experimentar. La presa continuada (voluntària) d’essències facilita l’aprenentatge, ja que integra el cos teòric amb l’experiència. Podràs recollir-les a LaSaladeSer *
* Curs online: te’ls enviem per servei de missatgeria a ports deguts.

Visita de Camp
En finalitzar el Nivell I, anirem d’excursió! Realitzarem una visita de migdia, per a conèixer la planta i la flor de la mà de Jordi Cañellas, biòleg botànic, especialista en signatura vegetal. La visita la realitzarem en diumenge i la data serà proposada triant la millor època de floració.

Adquisició de Material
Per ser alumne, tens l’opció de preparar les fórmules que desitgis per a altres persones (les teves estan incloses mentre duri la formació), amb la supervisió de Laura Varela i només pagaràs 15€ (el cost al públic és de 75€ que inclouria visita + preparat floral)
Si ho desitges, podràs adquirir el Kit d’essències i també el material d’envasat a un preu molt interessant.

Certificació
Per a obtenir el teu Certificat, hauràs d’haver assistit a un 80% de les classes (o haver visionat les gravacions). Les classes no són recuperables encara que sí que rebràs el material d’estudi. En tots els nivells es realitzen proves de coneixement i avaluació continuada.

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de l'AETG. Postgrau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. Assessora Familiar Sistèmica i facilitadora de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, formada amb Joan Garriga. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en Abordatges Corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta Floral Professional formada amb el Dr. Ricardo Orozo, especialitzada en el Sistema Bach i acreditada per SEDIBAC. Postgrau en essències florals amb Jordi Cañellas. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la Cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Formació en Detecció, prevenció i maneig del Suïcidi, amb Nerea Jáuregi. Postgrau de Sexualitat Integrativa- Espai TCI de Barcelona-. Certificada com a facilitadora en Constel·lacions Sistèmiques assistides amb Cavalls.
Jordi Cañellas
Llicenciat en Biologia per la UAB, especialitzat en Botànica i Ecologia. Postgrau en Fitoteràpia Clínica per la UB. Terapeuta floral format a Anthemon. Naturòpata pel Heilpraktiker Institut de Barcelona. Geocromoterapeuta format amb Marta Povo. Mestre de Reiki Tradicional Usui Ha exercit per més de catorze anys de manera professional com a terapeuta floral i fa dotze anys que n'és formador. Ponent dels Congressos de SEDIBAC de 2006, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017. Dicta cursos a España, Argentina, Costa Rica i Xile. Ha publicat més de 10 llibres: “Cuaderno botánico de flores de Bach”(2008); “Las flores de Bach para la personalidad” (2010); “El lenguaje secreto de las plantas” (2010); “La conciencia de Gaia” (2011); “Las flores de Bach + espiritualizadas” (2012); “El Cultivo y la elaboración de las flores de Bach” (2014); “Cuadernos del Jardí” (2014-2018) i altres de recent publicació. Autor de nombrosos articles a la revista de Sedibac, a la revista Terapeutas Florales, al butlletí de SEFLOR, etc. Creador de "El jardí de les Essències" on elabora essències de Bach i les d'investigació pròpia i que es comercialitzen a tota la península i América llatina. Imparteix el mòdul de signatura Vegetal dins la Formació de Teràpia Floral de LaSaladeSer.
Comparteix: