Treballo acompanyant persones, parelles i famílies des de fa 12 anys. Era escèptica a tot el que no fos ciència i deia “jo no hi crec”. Un dia, un metge me’n va parlar i quan vaig saber que les flors de Bach equilibren TOTS els estats d’ànims, que hi ha flors per a les emocions “calentes” com la rabia, l’estrès, la intolerància, el ressentiment i al contrari, essències que et treuen del pou de la tristesa, l’apatia, els dubtes, augmenten l’autoestima, que remeten les pors, la depressió, l’ansietat, la nostàlgia o la mandra per exemple,  i en poques tomes fan efecte, se’m va despertar un interès desmesurat, com només m’ha passat molt poques vegades a la vida i vaig decidir ara fa 6 anys formar-me primer amb el Dr. Ricardo Orozo i després amb el biòleg Jordi Cañellas. No he parat de meravellar-me i d’estudiar-les. Desitjo que te n’enamoris tu.  Laura Varela

La Teràpia Floral del Dr. Bach és un sistema de 38 essències florals que es prenen o s’apliquen i ajuden a restablir la salut, harmonitzar les disfuncions als camps físic, emocional, mental i espiritual de tots els éssers vius, siguin aquests humans, animals o vegetals. Els resultats comprovats en animals, nens i plantes expliquen la inexistència de placebo. Per al Dr. Bach, la ment, és la part més sensible de la nostra personalitat i el lloc on s’origina la disharmonia i si no ho corregim, cristal·litza en malaltia física o mental.   Les flors funcionen, cal estar ben format.

Actualment la OMS recomana el sistema floral del Dr.Bach

ITINERARI DE LA FORMACIÓ

El curs està estructurat en 3 nivells independents i complementaris.
Els que ja heu realitzat un curs d’iniciació en una altra escola, podeu accedir directament al Nivell II i III, però recomanem no saltar-se el nostre Curs Introductori, ja que molts dels continguts de la nostra iniciació no solen incloure’s i són l’eix del qual parteixen coneixements posteriors.

La formació s’imparteix presencial i en línia simultàniament. Encara que prioritzem i gaudim les trobades presencials, aquest format permet seguir amb la formació quan les mesures sanitàries restringeixen la mobilitat. Alhora, les classes són gravades i te les enviem quan no puguis assistir.

La formació està dirigida i impartida per Laura Varela amb alguns mòduls a càrrec de professors convidats.

Temari Curs

Nivell I- Introductori
L’objectiu d’aquest curs és capacitar a l’alumne per a utilitzar les Flors de Bach per al seu auto tractament. Conèixer àmpliament el seu rang d’actuació per a saber triar l’essència o essències adequades en funció de l’estat emocional, físic o psíquic que necessita ser atès.  Aprendràs:

o Ampli coneixements de les 38 essències + el Rescat
o L’origen de les Flors de Bach
o Edward Bach, el metge i l’home
o Concepte i causa de Malaltia
o Com actuen les Essències
o Signatura vegetal.
o Com s’elaboren. Elaboració, mètode i materials
o Placebo i Nocebo
o Iniciació al diagnòstic i formulació
o Preparació en grup de fórmules. Conservació i dosificació
o Com prendre-les. Prescripció i posologia
o Regulació. Legislació. Estudis científics
o Test de coneixements

Nivell II – Aprofundiment
L’objectiu d’aquest nivell formatiu és aprofundir en el coneixement de les essències i ampliar el seu ús per acompanyar a altres persones del seu cercle familiar o social.  Aprendràs:

o Diagnòstic diferencial i territoris compartits d’algunes essències. El que ens fa dubtar
o Essències complementàries. Què hem de conèixer per a preparar la fórmula. Psicologia de la flor
o Flors d’estat i flors tipològiques o de personalitat. Nivells de patologia
o Quan sembla que la fórmula no funciona
o Catalitzadors florals
o Patrons Transpersonals. L’ús de les essències en aplicacions locals
o Deducció en grup i preparació de gels, cremes, col·liris, vaporitzadors i difusors
o Les flors per a animals i plantes
o Astrologia i Flors de Bach. Mòdul impartit per Amparo Treig.
o Chakres i Flors de Bach. Una altra manera d’aplicar les essències
o Prendre flors o fer teràpia floral. Acompanyar el procés
o Els esquemes de Bach
o Test de coneixements

Nivell III- Professional
L’objectiu d’aquest nivell formatiu és capacitar a l’alumne per a acompanyar a persones en consulta i ajudar-lo a incorporar la Teràpia Floral a la seva activitat professional.  Aprendràs:

o Estudi i supervisió continuada de casos pràctics. Aprofundiment en les essències
o Dinàmiques de sanació. Aparició del símptoma – Resolució o Agreujament
o Nocions d’entrevista. La importància de l’entrevista inicial i del seguiment del procés terapèutic
o L’escolta activa
o La relació terapèutica. Eines de teràpia
o Interferència del terapeuta. El nostre punt cec. Transferència i Contratransferència
o Què diu i què no diu el client
o Objectius i estratègia de la teràpia floral i durada del tractament
o Teràpia amb nens
o Geopaties. Ús de les varetes o pèndol. Mòdul impartit per Miquel Gruas.
o Enquadrament terapèutic. Legislació actual i documentació imprescindible
o Errors més freqüents
o Orientació per a integrar la teràpia floral a la teva professió, sigui la que sigui
o Test de coneixements

DATES I PREUS

Nivell I –  Introductori
24 hores lectives en 6 sessions de 4 hores.
Horari: Divendres de 17 a 21h.
Dates: 2-16-30 d’octubre i 13-27 de novembre 2020 + una data a concretar per al mòdul de Signatura Vegetal a càrrec de Jordi Cañellas.
Preu: 210€ (170€ + matrícula de 40€ en realitzar la inscripció, la resta pots abonar-lo al comptat en 2 o 3 terminis a concretar amb tu).

Nivell II – Aprofundiment
28 hores lectives en 7 sessions de 4 hores.
Horari: Divendres de 17 a 21h.
Dates: 4-18 de desembre 2020, 8-22 de gener i 5-19 febrer 2021
Preu: 290 € (250€ + matrícula de 40€ en realitzar la inscripció, la resta pots abonar-lo al comptat en 2 o 3 terminis a concretar amb tu).

Nivell III- Professional
28 hores lectives en 7 sessions de 4 hores.
Horari: Divendres de 17 a 21h.
Dates: 12-26 de març, 9-23 d’abril i 7-21 maig i 4 de juny 2021
Preu: 300€ (260€ + matrícula de 40€ en realitzar la inscripció, la resta pots abonar-lo al comptat en 2 o 3 terminis a concretar amb tu).

15% de descompte per als alumnes que es matriculin a la formació completa o a dos dels nivells.
Si et matricules a la formació completa, a més del 15% de descompte pots triar pagar mensualment una quota de 65€ (d’octubre a juny)

Les places són limitades.

El curs es realitzarà en català o castellà en funció dels assistents. El material d’estudi és en castellà.

EL CURS INCLOU

Supervisió Continuada
Les teves preguntes i les teves experiències ens interessen a tots. Crearem un grup de WhatsApp amb tots els alumnes per a preguntes, aportacions i supervisió. Preguem usar-ho només per a qüestions relacionades amb aquest curs. Podràs usar aquesta eina també durant els mesos posteriors a la finalització del curs, ja que és en la pràctica real on sorgeixen dubtes i són aquestes les que permeten consolidar l’aprenentatge.

Essències
Aquest curs inclou els preparats florals que tu triïs per a experimentar. La presa continuada (voluntària) d’essències facilita l’aprenentatge, ja que integra el cos teòric amb l’experiència. Podràs recollir-les a LaSaladeSer *
* Curs online: te’ls enviem per servei de missatgeria a ports deguts.

Visita de Camp
En finalitzar el Nivell I, anirem d’excursió! Realitzarem una visita de migdia, per a conèixer la planta i la flor de la mà de Jordi Cañellas, biòleg botànic, especialista en signatura vegetal. La visita la realitzarem en diumenge i la data serà proposada triant la millor època de floració.

Adquisició de Material
Per ser alumne, tens l’opció de preparar les fórmules que desitgis per a altres persones (les teves estan incloses mentre duri la formació), amb la supervisió de Laura Varela i només pagaràs 15€ (el cost al públic és de 75€ que inclouria visita + preparat floral)
Si ho desitges, podràs adquirir el Kit d’essències i també el material d’envasat a un preu molt interessant.

Certificació
Per a obtenir el teu Certificat, hauràs d’haver assistit a un 80% de les classes. Les classes no són recuperables encara que sí que rebràs el material d’estudi. En tots els nivells es realitzen proves de coneixement i avaluació continuada.

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de l'AETG. Postgrau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. Assessora Familiar Sistèmica i facilitadora de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, formada amb Joan Garriga. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en Abordatges Corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta Floral Professional formada amb el Dr. Ricardo Orozo, especialitzada en el Sistema Bach i acreditada per SEDIBAC. Postgrau en essències florals amb Jordi Cañellas. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la Cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Formació en Detecció, prevenció i maneig del Suïcidi, amb Nerea Jáuregi. Postgrau de Sexualitat Integrativa- Espai TCI de Barcelona-. Va estudiar psicologia a la UNED.
Amparo Treig Vidiella
Llicenciada en Psicologia per la Universitat Rovira i Virgili. Especialitzada en violència, prevenció i intervenció des d'una perspectiva psicosocial. Formada en reinserció de les Drogodependències. Educadora en una Unitat Dependent del Centre Penitenciari de Quatre Camins, atenció a persones preses en tercer grau penitenciari i conducció de grups de famílies. Formada en psicogeriatría. Conducció dels Grups de Suport i Ajuda Mútua (GSAM) de familiars de persones en situació de dependència a tots els nivells. Formadora en IDFO, Fundació Privada (Institut per al Desenvolupament de la Formació i l'Ocupació), impartint cursos del Programa de Caràcter Sectorial del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Terapeuta Floral Professional per Institut Anthemon, especialitzada en el Sistema Bach i acreditada per SEDIBAC. Membre de l'equip de Supervisió Terapèutica de l'associació, ex membre de la seva Junta Directiva i membre del Comitè Científic constituït en les diferents edicions del Congrés SEDIBAC de Teràpia Floral. Ponent en el V Congrés Internacional de Terapeutes Florals de Llac Floral en Ajijic,,Mèxic (2019). Coautora al costat del mestre Eduardo Horaci Grecco del llibre "Sóc Bobbie", contextualització de les memòries de la filla del Dr. Edward Bach. Formada en Astrologia Humanista aplicada a la Teràpia Floral per Josep Guarch.
Jordi Cañellas
Llicenciat en Biologia, especialitzat en Botànica i Ecologia, Postgrau en Fitoteràpia Clínica, Terapeuta floral, Naturòpata i Geocromoterapeuta. Ha exercit per més de catorze anys de manera professional com a terapeuta floral i fa dotze anys que n'és formador. A "El jardí de les Essències" elabora essències de Bach i les d'investigació pròpia. Imparteix el mòdul de signatura Vegetal dins la Formació de Teràpia Floral de LaSaladeSer.
Miquel Gruas
Formador y Terapeuta de Par Magnético, Radiestesia, Geopatías (telurismo, electromagnetismo y memorias históricas) y Feng Shui aplicado a casas y personas. Fundador de Espacio Consciente. Formado en Biomagnetismo y Par Biomagnético en la Escuela Superior Biomagnetismo con el médico Isaac Goiz Durán. Formado en Domoterapia, Geopatías y Armonización de espacios con Ferran Renau. Formado en Feng Shui y Astrología China en la Escuela de Feng Shui Natural.
Comparteix: