LES 4 EMOCIONS BÀSIQUES

Quan som nens petits vivim les emocions a tota hora i sense miraments, tal com raja. Passem del plor al riure, de l’enuig a la tristesa, de l’avorriment a l’interès, del no al si, amb naturalitat. Les transitem, ens hi endinsem, ens en desprenem, no les pensem ni les gestionem, les VIVIM.

Quan som nens en edat escolar necessitem aprendre què fer-ne, canalitzar tanta intensitat, aprendre des de la intel·ligència emocional a integrar aquesta informació i a utilitzar-la. I sovint d’adults  sembla com si se’ns  fes un garbuix de paraules, reaccions, conveniències, regles educatives i no sabem per on començar. Hem perdut la naturalitat de viure-les, no reconeixem que està succeint ni quin sentit tenen i no aprofitem tota la seva funció potencial.

CURS 8 SESSIONS.  LES 4 EMOCIONS BÀSIQUES + 2

Aprofundirem en les emocions bàsiques: alegria, tristesa, por i ràbia. Consensuades com a bàsiques perquè són universals, afecten per igual, homes i dones, cultures ben diferents les experimenten amb idèntics trets i són atemporals.

+ 2: Fem una ampliació a la Culpa i a la Vergonya, ja que tenen una importància capital en la majoria de nosaltres i sovint estan en el substrat de la nostra personalitat i són elles les que interrompen la connexió vital i alegra que per definició és la vida.

OBJECTIU

Proposarem dinàmiques per facilitar aprenentatge i ens fixarem un destí desitjable que anirà encarat als següents objectius:

  • Sensibilitzar la percepció sensorial i corporal de cada emoció. Cada emoció té una expressió, una anatomia i  morfologia única.
  • Identificar el bloqueig i el mecanisme de defensa que evita l’expressió genuïna de l’emoció. Facilitarem travessar l’impasse i aprendre a expressar genuïnament què sento, què vull, que em passa…
  • Ampliació del llenguatge emocional. Poder posar-hi paraula.
  • Capacitar el reconeixement de l’emoció emergent. Sempre estem en una emoció.
  • Distingir entre emoció primària i emoció secundària.
  • Funció neuròtica i funció positiva de les emocions.
  • Familiaritzar i re naturalitzar les emocions com a part inseparable del viure.
  • Algunes reflexions sobre l’aprenentatge intergeneracional pares-fills.

Quin és l’enfocament del curs

Partim de la base que la persona és un tot. Distingim tres nivells: mental, corporal i emocional que estan en permanent relació i s’afecten entre ells. Un no es dóna sense l’altre. No hi ha emoció sense cos, de la mateixa manera que no hi ha cos sense emoció. Un pensament genera una sensació i aquesta una emoció.

Entenent  això, el curs serà eminentment pràctic, on l’experiència tindrà rellevància i la teoria ens servirà només per a emmarcar conceptualment el taller. L’aprenentatge deixa de ser teòric quan s’aconsegueix que arribi més enllà de l’enteniment conceptual.

Utilitzarem la Teràpia Gestalt i el Moviment Corporal com a eines fonamentals per conèixer les emocions com allò que veritablement són: informació per posar-la en moviment.

Emoció = del llatí emovere = energia en moviment, moviment cap a l’exterior, posar-se en marxa.

Preus i altres informacions

8 tallers de 4 hores cada un. La inscripció és per a tot el curs.

Els tallers es fan en divendres de 18 a 22h.

Dates: 4 i 18 octubre 2019 – 8 i 22 novembre 2019 – 10 i 24 gener 2020- 7 i 21 febrer 2020

Preu del cicle complet 320€ – Inscripcions abans 29 setembre 290€

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de l'AETG. Postgrau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. Assessora Familiar Sistèmica i facilitadora de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, formada amb Joan Garriga. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en Abordatges Corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta Floral Professional formada amb el Dr. Ricardo Orozo, especialitzada en el Sistema Bach i acreditada per SEDIBAC. Postgrau en essències florals amb Jordi Cañellas. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la Cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Formació en Detecció, prevenció i maneig del Suïcidi, amb Nerea Jáuregi. Postgrau de Sexualitat Integrativa- Espai TCI de Barcelona-. Va estudiar psicologia a la UNED.
Comparteix: