“El Tai-Txi és l’art d’amagar la duresa dins la suavitat, com una agulla dins de cotó fluix”

El Tai-Txi amaga el seu valor darrere d’una aparent lentitud que és plena d’energia invisible als ulls de l’espectador. Aquest, veu calma i harmonia;  practicar Tai-Txi és una experiència, que a banda de terapèutica és una invitació a prendre’ns la vida a un altre ritme, i el regal és que quan aturem la vida, aquesta ens mostra amb riquesa tots els seus detalls i matisos.

No és una pràctica per a gent gran, és una disciplina per a totes les edats, especialment útil per als que necessitem baixar del cap i deixar les presses. S’exercita conjuntament cos, ment i esperit.

Les nostres classes

Tenen una part de Txi-Kung (treball amb la respiració), una part llarga d’aprenentatge de la forma (“coreografia”) i una part final d’estiraments. Anem aprenent la relació entre els meridians, els òrgans i l’exercici que estem practicant.

Beneficis

  • Es desenvolupa l’habilitat i destresa motriu
  • Millora l’atrosi, les malalties del cor, els estats depressius, la fibromiàlgia, la diabetis ..
  • Augmenta molt la flexibilitat, ja que treballem l’obertura d’articulacions, estirament de músculs i tendons.
  • Millora la sensibilitat perceptiva, física, emocional i la capacitat expressiva.
  • Augmenta l’organització mental i l’autocontrol.
  • Afavoreix l’equilibri i la coordinació.
  • Redueix l’estrès, l’ansietat, el dolor, la hipertensió.
  • Millora la funció cardiovascular i la respiratòria.
  • Els efectes sobre l’estat d’ànim i el to generals són immediats.

QUI EL POT PRACTICAR

És una pràctica intensa i molt completa, beneficiosa per a qualsevol edat:

Per als joves i adolescents els hi aporta les eines necessàries per a millorar la seva concentració i autoestima i els valors per respectar als altres i a ells mateixos, aprenen a aprofitar l’energia sense perdre’s en la impulsivitat.

Als adults i a la gent gran, a més a més ens ajuda a millorar la condició física, a recuperar la mobilitat que perdem amb els anys i  a desenvolupar la nostra saviesa, espiritualitat, n’hi diem com n’hi diem.

S’aconsella un treball setmanal de 1 a 3 hores.

Horaris i Preus

Horari Grups Regulars: els dimarts de 19.30 a 20.30h. i els dijous de 19 a 20h.

Veure més horaris, preus i promocions a https://lasaladeser.com/classes-setmanals/

Nando Lorenzo
Professor de Tai Chi i Chi Kung des de fa 18 anys. Treballa amb la Forma llarga de 108 moviments, la forma 40, 24, 24 al revés, 18, 8, la forma del Ventall, Espasa Recta, els 5 Animals, la forma del Petit Buda amb l’estil Yang i la forma de 73 Moviments de Sun Style. Cinturó Lila en aplicacions i tècniques marcials i terapèutiques. Instructor de Tai Chi per a Artritis i Diabetis. Format amb reconeguts professors com el Dr Paul Lam, Cheong Shing Tang, Daoying Yang, Roberto Crea, Ivan Trujillo.
Comparteix: