La Teràpia Gestalt és un procés d’acompanyament personal on pren rellevància la coherència entre què pensem, què sentim i com actuem.  La Teràpia Gestalt s’inclou dins  les psicologies humanistes.  La Laura Varela i el Xavi Picó t’acompanyen.

Com i en què  t’ajudarem

La Teràpia Gestalt que realitzem a LaSaladeSer de Castellar del Vallès i el nostre compromís com a terapeutes Gestalt és acompanyar-te en el procés cap a trobar una millor posició i solució al conflicte o malestar que vius. En primer lloc, ser més tu, en coherència amb el que sents, penses i actues. És sensat pensar que aquest moment de dificultat, revela que hi ha maneres de gestionar-te que han quedat obsoletes i necessiten actualitzar-se.

Ens ocuparem del teu assumpte concret, enfocant-nos alhora cap als següents objectius:

 • Reconèixer les teves necessitats i a gestionar-les d’una manera saludable.
 • Que t’expressis de manera més genuïna i autèntica i que la teva comunicació es torni clara i honesta i evitis manipular, justificar i jutjar.
 • Que et relacionis més amb el temps i l’experiència present en comptes de preocupar-te tant pel passat o pel futur.
 • Que experimentis més la realitat tal com és i no com te la vols imaginar o construir, només des d’aquest punt de partida podràs trobar el que estàs buscant.
 • Que acceptis tant el que és agradable i plaent com el que és o ha estat dolorós. Ambdós aspectes són inherents a l’experiència de viure.
 • Que t’arrisquis a trobar noves maneres. Ja no ets la mateixa persona que “ahir”.
 • Que siguis cada cop més responsable de les teves accions, sentiments i pensaments.
 • Que t’entreguis a SER qui ETS, fent espai a totes les subpersonalitats, aspectes i inclinacions i siguis espontani.
sessions teràpia individual castellar

Teràpia Individual

A teràpia, venen persones amb dificultats relacionades amb un mateix, amb la parella, la professió, la família, la salut, l’alimentació, la vida…  Algunes arriben amb un “no sé què em passa” i d’altres tenen un objectiu clar i un desig de canvi.

La teràpia és un procés, que està viu i va apareixent tot el que és nuclear i  important revisar, reconèixer, integrar. Cal implementar nous aprenentatges i també abandonar velles actituds  i creences limitadores que no estan actualitzades i  que dificulten poder ser qui soc jo, avui.

El procés terapèutic:

 • Estimula la consciència i l’expressió dels sentiments reals.
 • Aferma la confiança en un  mateix, amplia l’autoestima, l’autenticitat i l’espontaneïtat.
 • T’ensenya a conduir i a viure millor les teves emocions.
 • Millora la capacitat d’estar amb els altres i aprendre d’ells, ja que prèviament ha millorat la capacitat de ser, estar i acceptar-me jo a mi mateix@.
 • Aporta eines i recursos.
 • Proporciona congruència a les nostres accions, pensaments i emocions.
 • Ens rehabilita a viure la nostra vida de manera plena, integrada i plaent.  Sabem que ens hi anem acostant perquè el somriure apareix més sovint, la lleugeresa s’instal·la  i un sentiment d’alegria serena es va fent més present.

HORARIS I PREUS

Matins i tardes.

La durada de les sessions és d’una hora.

El preu per sessió és de 60€

En la primera sessió dedicarem una estona a explicar-te alguns aspectes importants.

La nostra visió

Creiem que totes les persones disposem de tots els recursos necessaris per assolir els objectius que ens proposem, tant personals com professionals. Sovint només cal despertar aquells estats interns, habilitats adormides, capacitats de les quals la persona ja disposa i ha oblidat. A vegades, les pors, les creences limitadores pròpies o rebudes de l’entorn, la comoditat, la rutina, el “què diran”  han fet que la persona deixi de creure en aquella vida que vol, aquell estat de vitalitat, d’alegria, de confiança, de seguretat, que segur coneix però ha desistit. Tornar a un estat de salut, d’entusiasme, de felicitat, d’autoestima és possible i està a les teves mans.

Oferim eines, tècniques i experiències que permetin adonar-nos de COM fer el canvi per viure en harmonia i amb congruència amb els nostres valors i el nostre entorn.

La teràpia no és per sempre. Pactem les sessions prèviament. Som un suport puntual.

Laura Varela Pelegrí

Acompanyo processos vitals d’adults, parelles, famílies i grups. Aquestes són les principals formacions que he realitzat i que conformen la meva manera de treballar amb persones:

Teràpia Gestalt, membre 0775 de l’AETG - Constel·lacions Familiars, especialitzada en Sistèmica i Salut i Constel·lacions assistides amb Cavalls – Psicologia Integrativa i Eneagrama, SAT – Programació Neuro Lingüística- Diversos postgraus de treball Corporal, Expressió i Creativitat: "Cuerpo y Arte amb Andres Waksman” – “Abordatges Corporals i Bioenergetica amb Francis Elizalde” – “Joc Corporal Expressiu pel Sistema LudoCorporal d'Enrique Aguilar” - Formada en Sexualitat Integrativa - Abordatge del trauma amb el Dr.Bessel Van der Kolk - Prevenció i maneig del Suïcidi – EFT Tapping -  Detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d'Aprenentatge - Treballo amb Flors de Bach i formo terapeutes florals, acreditada com a terapeuta floral professional per SEDIBAC núm. 517   

Marta Lledós

Treballo com a psicòloga clínica en l'àmbit d'adults i infantojuvenil. Soc membre del Col·legi Oficial de Psicòlegs i estic reconeguda com a Psicòloga General Sanitària per la Generalitat de Catalunya. He realitzat el Màster de pràctica clínica i el Màster de clínica infantojuvenil.

He combinat la meva trajectòria professional amb la formació pel meu propi creixement personal. Durant la meva formació professional, he crescut amb diferents teories psicològiques que m'han dotat d'una gran diversitat de recursos, a més, d'una mirada global i única de cada persona, les seves necessitats i les estratègies més adequades a aplicar. Algunes d'aquestes formacions que he incorporat a la meva pràctica professional són la Formació en la mort - Hipnosis, meditació i tècniques de relaxació - Acompanyament respectuós - El joc com a eina terapèutica i  Reeducacions psicopedagògiques.

Xavier Picó Moreno

Terapeuta Gestalt format a l’Institut Gestalt de Barcelona. Format en Psicologia Integrativa i Eneagrama del Programa SAT de Claudio Naranjo. Terapeuta Corporal Expressiu del Sistema Ludocorporal a la Escuela d'Enrique Aguilar. Terapeuta EFT-TAPPING. Formació Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Genealogista i membre de la Societat Catalana de Genealogia Heràldica Sigil·lografia Vexil·lologia i Nobiliària. Investigador familiar. Membre de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt).