La Teràpia Gestalt és un procés d’acompanyament personal on pren rellevància la coherència entre què pensem, què sentim i com actuem.  La Teràpia Gestalt s’inclou dins  les psicologies humanistes.  La Laura Varela i el Xavi Picó t’acompanyen.

Com i en què  t’ajudarem

La Teràpia Gestalt que realitzem a LaSaladeSer de Castellar del Vallès i el nostre compromís com a terapeutes Gestalt és acompanyar-te en el procés cap a trobar una millor posició i solució al conflicte o malestar que vius. En primer lloc, ser més tu, en coherència amb el que sents, penses i actues. És sensat pensar que aquest moment de dificultat, revela que hi ha maneres de gestionar-te que han quedat obsoletes i necessiten actualitzar-se.

Ens ocuparem del teu assumpte concret, enfocant-nos alhora cap als següents objectius:

 • Reconèixer les teves necessitats i a gestionar-les d’una manera saludable.
 • Que t’expressis de manera més genuïna i autèntica i que la teva comunicació es torni clara i honesta i evitis manipular, justificar i jutjar.
 • Que et relacionis més amb el temps i l’experiència present en comptes de preocupar-te tant pel passat o pel futur.
 • Que experimentis més la realitat tal com és i no com te la vols imaginar o construir, només des d’aquest punt de partida podràs trobar el que estàs buscant.
 • Que acceptis tant el que és agradable i plaent com el que és o ha estat dolorós. Ambdós aspectes són inherents a l’experiència de viure.
 • Que t’arrisquis a trobar noves maneres. Ja no ets la mateixa persona que “ahir”.
 • Que siguis cada cop més responsable de les teves accions, sentiments i pensaments.
 • Que t’entreguis a SER qui ETS, fent espai a totes les subpersonalitats, aspectes i inclinacions i siguis espontani.
sessions teràpia individual castellar

Teràpia Individual

A teràpia, venen persones amb dificultats relacionades amb un mateix, amb la parella, la professió, la família, la salut, l’alimentació, la vida…  Algunes arriben amb un “no sé què em passa” i d’altres tenen un objectiu clar i un desig de canvi.

La teràpia és un procés, que està viu i va apareixent tot el que és nuclear i  important revisar, reconèixer, integrar. Cal implementar nous aprenentatges i també abandonar velles actituds  i creences limitadores que no estan actualitzades i  que dificulten poder ser qui soc jo, avui.

El procés terapèutic:

 • Estimula la consciència i l’expressió dels sentiments reals.
 • Aferma la confiança en un  mateix, amplia l’autoestima, l’autenticitat i l’espontaneïtat.
 • T’ensenya a conduir i a viure millor les teves emocions.
 • Millora la capacitat d’estar amb els altres i aprendre d’ells, ja que prèviament ha millorat la capacitat de ser, estar i acceptar-me jo a mi mateix@.
 • Aporta eines i recursos.
 • Proporciona congruència a les nostres accions, pensaments i emocions.
 • Ens rehabilita a viure la nostra vida de manera plena, integrada i plaent.  Sabem que ens hi anem acostant perquè el somriure apareix més sovint, la lleugeresa s’instal·la  i un sentiment d’alegria serena es va fent més present.

HORARIS I PREUS

Matins i tardes.

La durada de les sessions és d’una hora.

El preu per sessió és de 60€

En la primera sessió dedicarem una estona a explicar-te alguns aspectes importants.

teràpia familiar castellar

Teràpia Gestalt en Grup

El grup és un espai segur i de suport que facilita la transició del “jo” al “món”, que és el destí del nostre canvi personal.
Som éssers relacionals. El treball en grup, a més de fomentar la continuïtat del creixement personal, potencia habilitats socials com:

 • Detectar i expressar el que et passa i què necessites, de manera honesta, clara i autoregulada, defugint de les convencions socials, confluències, projeccions i manipulacions.
 • Gestionar la necessitat de contacte i de retirada.
 • Integrar les ressonàncies del grup, que fan de mirall d’allò que no veus de tu mateix@ per assolir conèixer-te i Ser, qui realment Ets.
 • Aprendre a escoltar activament, evitar els judicis i les interpretacions, mantenir l’atenció en el que és obvi i fenomenològic.
 • El grup representa un laboratori experimental per accionar la nova versió de tu.
 • Es genera confiança. Compartiràs amb persones que com tu volen ser enteses i confrontades des de la transparència i la veracitat. El sentiment de pertinença i d’intimitat només es dona quan som capaços de compartir-nos sincerament, amb les nostres fortaleses i vulnerabilitats.

COM HO FEM

En les sessions acompanyem el que emergeix de cada participant i del grup, facilitem el diàleg, proposem experiències, dinàmiques i exercicis. Algunes sessions poden ser més teòriques i constitueixen un marc per a treballar després aspectes d’interès grupal.

FORMAT

Grup TARDA | Dimarts de 19.30 a 22h | quinzenal
Grup MATÍ | Dimecres de 9.30 a 12h | quinzenal

CONDICIONS

Cal fer una entrevista prèvia.
El compromís d’assistència i de pagament és trimestral. El grup està limitat a 10 persones.
El preu per sessió és de 30€

La nostra visió

Creiem que totes les persones disposem de tots els recursos necessaris per assolir els objectius que ens proposem, tant personals com professionals. Sovint només cal despertar aquells estats interns, habilitats adormides, capacitats de les quals la persona ja disposa i ha oblidat. A vegades, les pors, les creences limitadores pròpies o rebudes de l’entorn, la comoditat, la rutina, el “què diran”  han fet que la persona deixi de creure en aquella vida que vol, aquell estat de vitalitat, d’alegria, de confiança, de seguretat, que segur coneix però ha desistit. Tornar a un estat de salut, d’entusiasme, de felicitat, d’autoestima és possible i està a les teves mans.

Oferim eines, tècniques i experiències que permetin adonar-nos de COM fer el canvi per viure en harmonia i amb congruència amb els nostres valors i el nostre entorn.

La teràpia no és per sempre. Pactem les sessions prèviament. Som un suport puntual.

Laura Varela Pelegrí

Terapeuta Gestalt per l'Institut Gestalt de Barcelona. Membre de l'AETG.  Assessora Familiar Sistèmica i facilitadora de Constel·lacions Familiars formada amb Joan Garriga i en Salut Sistèmica formada amb Stephan Hausner. Certificada com a facilitadora en Constel·lacions Sistèmiques assistides amb Cavalls. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Postgrau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. Màster en Abordatges Corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta Floral de Bach Professional formada amb el Dr. Ricardo Orozo i acreditada per SEDIBAC. Postgrau Flors de Bach formada amb Jordi Cañellas. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge a ACD. Formació en trauma amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Formació en detecció, prevenció i maneig del Suïcidi, amb Nerea Jáuregi. Postgrau en Sexualitat Integrativa a Espai TCI de Barcelona. 

Xavier Picó Moreno
Terapeuta Gestalt format a l’Institut Gestalt de Barcelona. Format en Psicologia Integrativa i Eneagrama del Programa SAT de Claudio Naranjo. Moviment Corporal Expressiu i derives musicals del Sistema Ludocorporal a la Escuela de Enrique Aguilar. Terapeuta EFT-TAPPING. Formació Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Genealogista i membre de la Societat Catalana de Genealogia Heràldica Sigil·lografia Vexil·lologia i Nobiliària. Investigador familiar. Membre de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt).

Comparteix: