La Teràpia Gestalt és un procés d’acompanyament personal on pren rellevància la coherència entre què pensem, què sentim i com actuem.  La Teràpia Gestalt s’inclou dins  les psicologies humanistes. La Laura Varela i el Xavi Picó t’acompanyem.

Com i en què  t’ajudarem

La Teràpia Gestalt que realitzem a LaSaladeSer de Castellar del Vallès i el meu compromís com a terapeuta Gestalt és acompanyar-te en el procés cap a trobar una millor posició i solució al conflicte o malestar que tens. En primer lloc, ser més tu, en coherència amb el que sents, penses i actues. És sensat pensar que aquest moment de dificultat revela que hi ha maneres de gestionar-te que han quedat obsoletes i per tant necessiten algun aprenentatge.

Ens ocuparem del teu assumpte concret, enfocant-nos alhora cap als següents objectius:

 • Reconèixer les teves necessitats i a gestionar-les d’una manera saludable.
 • Que t’expressis de manera més genuïna i autèntica i que la teva comunicació es torni clara i honesta i evitis manipular, justificar i jutjar.
 • Que et relacionis més amb el temps i l’experiència present en comptes de preocupar-te tant pel passat o pel futur.
 • Que experimentis més la realitat tal com és i no com te la vols imaginar o construir, només des d’ aquest punt de partida podràs trobar el que estàs buscant.
 • Que acceptis tant el que és agradable i plaent com el que és o ha estat dolorós. Ambdós aspectes són inherents a l’experiència de viure.
 • Que t’arrisquis a trobar noves maneres. Ja no ets la mateixa persona que “ahir”.
 • Que siguis cada cop més responsable de les teves accions, sentiments i pensaments.
 • Que t’entreguis a SER qui ETS, fent espai a totes les subpersonalitats, aspectes i inclinacions i siguis espontani.

El procés terapèutic apunta a viure la nostra vida de manera plena, congruent, integrada i plaent.  Sabem que ens hi anem acostant perquè el somriure apareix més sovint, la lleugeresa s’instal·la  i un sentiment d’alegria serena es va fent més present.

FORMAT DE LES SESSIONS

sessions teràpia individual castellar

Teràpia Individual

A teràpia Gestalt, venen persones amb dificultats relacionades amb un mateix, amb la parella, la professió, la família, la salut, l’alimentació, la vida….  Algunes vénen amb un “no sé què em passa” i d’altres tenen un objectiu clar i un desig de canvi.  La teràpia és un procés, que està viu i va apareixent tot el que és nuclear i  important revisar, reconèixer, integrar. Cal implementar nous aprenentatges i també abandonar velles actituds  i creences limitadores que no estan actualitzades i  que dificulten poder ser qui sóc jo, avui.

El procés terapèutic estimula la consciència i l’expressió dels sentiments reals.  Aferma la confiança en un  mateix, amplia l’autoestima i l’autenticitat. T’ensenya a conduir i a viure millor les pròpies emocions.  Millora la capacitat d’estar amb els altres i aprendre d’ells, ja que prèviament ha millorat la capacitat de ser, estar i acceptar-me jo a mi mateix.  Aporta eines i recursos. Proporciona congruència a les nostres accions, pensaments i emocions.

A qui va dirigida

 • A persones que afronten problemes o crisis i  que necessiten ajuda puntual  per a resoldre l’assumpte que els genera malestar i confusió.
 • A persones que volen aprofundir en el propi coneixement personal.
 • A professionals que treballen amb persones: metges, mestres, treballadors socials, personal sanitari, directius.. I volen supervisar aspectes de les seves relacions professionals.
teràpia de parella castellar

Teràpia de parella

Les relacions no són estables ni lineals. No hi ha promeses eternes que blindin les relacions. En tota relació hi ha períodes de canvis i crisi en què apareix la inestabilitat i les dificultats, alhora aquestes crisis ben elaborades i aprofitades són un gran aprenentatge.

La parella sana es construeix sobre tres pilars: Passió, Afecte i Projecte Comú.

Quan una parella està en conflicte sostingut cal revisar aquests tres pilars i també les creences, relacions emocionals i els automatismes comportamentals que estiguin boicotejant la relació i impedint que la unió i l’amor no sigui viable.

A QUI VA DIRIGIDA

 • A parelles que els costa compartir activitats lúdiques i gaudir junts
 • On la comunicació no flueix: hi ha poca escolta, poca comprensió, poc diàleg i moltes discussions.
 • Amb dificultats per expressar l’afecte i se senten distants.
 • Que funcionen amb desigualtats de responsabilitats o de presa de decisions (laboral, econòmic, afectiu o sexual).
 • On la sexualitat és motiu d’insatisfacció i conflicte.
 • Amb un projecte comú debilitat i necessita reformular-se.
 • On hi ha gelosia i/o infidelitat.
 • On la parella vol explorar nous models de relació interns i externs.
 • Que sostenen l’impacte de factors externs a la relació: malaltia d’un dels membres, la intrusió de les famílies d’origen, les problemàtiques no resoltes amb els fills.

Vés a teràpia de parella

teràpia familiar castellar

Teràpia Familiar

La família és un univers complex format per diferents subsistemes (pares, fills, germans, família actual, família d’origen, parelles anteriors…).

La detecció de rols i pautes que mantenen el problema i veure quin paper hi desenvolupa cadascú, permet entendre i modificar allò que està mantenint la dificultat.

En aquest abordatge es “treballa” amb tot el sistema afectat, ja sigui  la família, l’escola, les relacions entre col·lectius professionals. O bé se’ls convida a participar o els representem amb altres eines (ninots, plantilles…)

Quan es tracta de nens petits, d’entrada preferim deixar-los “tranquils” i treballar amb els pares, la família i/o l’escola. A aquesta edat, el nen/a encara viu de l’univers emocional familiar, no té una individualitat madura i clara, qualsevol canvi en la manera de tractar-lo i en les noves propostes de relació, donarà magnífics resultats.

Una de les metodologies que emprem són les constel·lacions familiars.

A qui va dirigida

 • A tothom que desitgi ampliar la comprensió i la mirada sobre si mateixos i les relacions humanes.
 • A professionals que treballen amb persones (metges, psicòlegs, terapeutes, educadors, advocats, assistents socials) per desenvolupar una comprensió sistèmica de l’experiència humana on el que és individual no té sentit si desenfoquem el context on pertany naturalment.

La nostra visió

Creiem que totes les persones disposem de tots els recursos necessaris per assolir els objectius que ens proposem, tan personals com professionals. Sovint només cal despertar aquells estats interns, habilitats adormides, capacitats de les quals la persona ja disposa i ha oblidat. A vegades, les pors, les creences limitadores pròpies o rebudes de l’entorn, la comoditat, la rutina, el “què diran”  han fet que la persona deixi de creure en aquella vida que vol, aquell estat de vitalitat, d’alegria, de confiança, de seguretat, que segur coneix però ha desistit. Tornar a un estat de salut, d’entusiasme, de felicitat, d’autoestima és possible i està a les teves mans.

Oferim eines, tècniques i experiències que ens permetin adonar-nos de COM fer el canvi per viure en harmonia i amb congruència amb els nostres valors i el nostre entorn.

La teràpia no és per sempre. Pactem les sessions prèviament. Som un suport puntual.

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de l'AETG. Postgrau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. Assessora Familiar Sistèmica i facilitadora de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, formada amb Joan Garriga. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en Abordatges Corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta Floral Professional formada amb el Dr. Ricardo Orozo, especialitzada en el Sistema Bach i acreditada per SEDIBAC. Postgrau en essències florals amb Jordi Cañellas. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la Cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Formació en Detecció, prevenció i maneig del Suïcidi, amb Nerea Jáuregi. Postgrau de Sexualitat Integrativa- Espai TCI de Barcelona-. Certificada com a facilitadora en Constel·lacions Sistèmiques assistides amb Cavalls.

Xavier Picó Moreno
Terapeuta Gestalt format a l’Institut Gestalt de Barcelona. Format en Psicologia Integrativa i Eneagrama del Programa SAT de Claudio Naranjo. Moviment Corporal Expressiu i derives musicals del Sistema Ludocorporal a la Escuela de Enrique Aguilar. Terapeuta EFT-TAPPING. Formació Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Genealogista i membre de la Societat Catalana de Genealogia Heràldica Sigil·lografia Vexil·lologia i Nobiliària. Investigador familiar. Membre de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt).

Comparteix: