Reiki? Ni idea. Un art marcial? Això de posar les mans i que s’escalfin? Aquesta tècnica que diuen que carrega l’energia? Les persones som carn, no energia, quina ximpleria!!!
Segueixo? Millor que no… si no a veure com defenso una tècnica mil·lenària, que em fascina i practico, que reconeix l’OMS i la defineix com un mètode inclòs en el camp de les pràctiques terapèutiques alternatives recomanades. Per alguna cosa serà no?
Sí que s’usen les mans, en presència o a distància, sí que s’escalfen i molt (encara que no sempre)… sí que som energia, doncs hi ha màquines que la fotografien, i a més canvia de color!!! Capten la temperatura que ens embolica i pels més escèptics, dir que hi ha estudis que demostren que les aures són reals.
Posant-nos seriosos per un moment, dir que aquest estudi afirma que podem percebre emocions en colors que envolten a les altres persones, denominant-ho fenomen neuropsicològic: sinestèsia (barrejar els cinc sentits, interconnectant les àrees del cervell encarregades de processar cadascun dels estímuls)
Als meus gats els encanta la tècnica i em comuniquen amb claredat quan tenen suficient.
Basant-me en la meva experiència, va haver-hi un canvi de temperatura a les meves mans ja des del primer nivell i, després d’anar assistint als següents fins a arribar al Mestratge, vaig gaudir cada vegada més de cada sessió, de cada auto tractament, de les meves plantes, els meus minerals, amb sensacions difícils de comunicar amb paraules, doncs es tracta d’una estona íntima entre l’energia vital universal i la persona que ho aplica. Gaudint dels símbols que Reiki ofereix, venint a la meva ment quan els necessito, actuant allà on siguin útils, necessaris, jugant.
Que si existeix l’energia en nosaltres? Opino que sí. I tant que sí.
Cada nivell ofereix regals, canalitzacions, símbols mestres i tractaments diferents que es poden aplicar des del primer minut, per sempre. Una vegada se t’ha canalitzat no caduca, practiquis o no. Les teves mans transmeten i senten, perquè hi ha en elles poderosos txakres.  Meditaràs i jugaràs amb ells.
No sé si el que t’he explicat és suficient per defensar la tècnica, sense arribar a un text tecnicista, seriós, amb els seus beneficis i virtuts, les seves propietats, etc. Cada seminari aporta coneixements i experiències diferents. Solament es necessita creure i confiar que hi ha una mica més enllà del que és visible i confirmar-ho, i com que la ment i el judici es permeten opinar, et proposo un exercici: que enfrontis les teves mans amb els dits junts, sense estrènyer i sense contacte, a pocs centímetres, que tanquis els ulls i sentis si alguna cosa circula entre elles, pren-te uns segons i relaxa la resta del cos.
Una Reiki abraçada per a tu.

Feli Gómez.