La Teràpia Gestalt s’inclou dins les psicologies humanistes. Atén al contingut mental però sobretot  pren rellevància l’atenció a les emocions, al llenguatge corporal i a l’aspecte relacional.

Com i en què  t’ajudaré

La Teràpia Gestalt que realitzem a LaSaladeSer de Castellar del Vallès i el meu compromís com a terapeuta Gestalt és acompanyar-te en el procés cap a trobar una millor posició i solució al conflicte o malestar que tens. És sensat pensar que aquest moment de dificultat revela que hi ha maneres de gestionar-te que han quedat obsoletes i necessiten algun aprenentatge.
Ens ocuparem del teu assumpte concret, enfocant-nos alhora cap als següents objectius.

 • Reconèixer les teves necessitats i a gestionar-les d’una manera saludable.
 • Que t’expressis de manera més genuïna i autèntica i que la teva comunicació es torni clara i honesta i evitis manipular, justificar i jutjar.
 • Que et relacionis més amb el temps i l’experiència present en comptes de preocupar-te tant pel passat o pel futur.
 • Que experimentis més la realitat tal com és i no com te la vols imaginar o construir, només des d’ aquest punt de partida podràs trobar el que estàs buscant.
 • Que acceptis tant el que és agradable i plaent com el que és o ha estat dolorós. Ambdós aspectes són inherents a l’experiència de viure.
 • Que t’arrisquis a trobar noves maneres. Ja no ets la mateixa persona que “ahir”.
 • Que siguis cada cop més responsable de les teves accions, sentiments i pensaments.
 • Que t’entreguis a SER qui ETS, fent espai a totes les subpersonalitats, aspectes i inclinacions i siguis espontani.

laura434-2

El procés terapèutic apunta a viure la nostra vida de manera plena, congruent, integrada i plaent.  Sabem que ens hi anem acostant quan el somriure apareix més sovint, la lleugeresa s’instal·la  i un sentiment d’alegria serena es va fent més present.

sessions teràpia individual castellar

Sessions individuals

A teràpia venen persones amb dificultats relacionades amb un mateix, amb la parella, la professió, la família, la salut, l’alimentació, la vida….  Algunes vénen amb un “no sé què em passa” i d’altres tenen un objectiu clar i un desig de canvi.  La teràpia és un procés, que està viu i va apareixent tot el que és nuclear i  important revisar, reconèixer, integrar. Cal implementar nous aprenentatges i alhora abandonar velles actituds  i creences limitadores, no actualitzades que dificulten poder ser qui sóc jo, avui, amb el que em toca viure.

El procés terapèutic estimula la consciència i l’expressió dels sentiments reals.  Aferma la confiança en un  mateix, amplia l’autoestima i l’autenticitat. T’ensenya a conduir i a viure millor les pròpies emocions.  Millora la capacitat d’estar amb els altres i aprendre d’ells, ja que prèviament ha millorat la capacitat de ser, estar i acceptar-me jo a mi mateix.  Aporta eines i recursos. Proporciona congruència a les nostres accions, pensaments i emocions.

teràpia de parella castellar

Teràpia de parella

Les relacions no són estables ni lineals. No hi ha promeses eternes que blindin les relacions. En tota relació hi ha períodes de canvis i crisi en què apareix la inestabilitat i les dificultats, alhora que són viscudes de manera molt diferent per cada membre de la parella.

A més cal tenir en compte que la parella no és només una relació de dos, està envoltada del seu propi sistema: fills, pares, relacions anteriors.., que compliquen o donen suport a la construcció de la parella.

La teràpia de parella ajuda a aclarir si la parella segueix mirant, o no, cap a un mateix destí. Si és així, treballem per a restablir la comunicació, respectar la individualitat de cada membre com a punt irrenunciable de la parella i  ajudem a refundar la parella, creant un nou paisatge il·lusionant i sovint de creixement com a parella.

En el cas que la parella decideix no continuar la relació, facilitem una separació conscient i respectuosa.

teràpia familiar castellar

Teràpia Familiar

La família és un univers complex format per diferents subsistemes (pares, fills, germans, família actual, família d’origen, parelles anteriors…).

La detecció de rols i pautes que mantenen el problema i veure quin paper hi desenvolupa cadascú, permet entendre i modificar relacions difícils. En aquest abordatge es treballa amb la família, la relació família-escola-alumne, les relacions entre col·lectius professionals, entre d’altres.

Quan es tracta de nens petits, d’entrada preferim deixar-los “tranquils” i treballar amb els pares, la família i/o l’escola. A aquesta edat, el nen/a encara viu de l’univers emocional familiar, no té una individualitat madura i clara, qualsevol canvi en la manera de tractar-lo i en les noves propostes de relació, donarà magnífics resultats.

És molt efectiu complementar el procés amb l’ajuda de la teràpia floral.

 

A qui interessa

 • A persones que afronten problemes o crisis i  que necessiten ajuda puntual  per a resoldre l’assumpte que els genera malestar i confusió.
 • A persones que volen aprofundir en el propi coneixement personal.
 • A professionals que treballen amb persones: metges, mestres, treballadors socials, personal sanitari, directius.. I volen supervisar aspectes de les seves relacions professionals.

La nostra visió

Creiem que totes les persones disposem de tots els recursos necessaris per assolir els objectius que ens proposem, tan personals com professionals. Sovint només cal despertar aquells estats interns, habilitats adormides, capacitats de les quals la persona ja disposa i ha oblidat. A vegades, les pors, les creences limitadores pròpies o rebudes de l’entorn, la comoditat, la rutina, el “què diran”  han fet que la persona deixi de creure en aquella vida que vol, aquell estat de vitalitat, d’alegria, de confiança, de seguretat, que segur coneix però ha desistit. Tornar a un estat de salut, d’entusiasme, de felicitat, d’autoestima és possible i està a les teves mans.

Oferim eines, tècniques i experiències que ens permetin adonar-nos de COM fer el canvi per viure en harmonia i amb congruència amb els nostres valors i el nostre entorn.

La teràpia no és per sempre. Pactem les sessions prèviament. Som un suport puntual.

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de la AETG. Post Grau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, model Bert Hellinger, formada amb Joan Garriga. Assessora Familiar Sistèmica. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en abordatges corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta de Flors de Bach formada amb el Dr. Ricardo Orozco i post grau amb Jordi Cañellas. Membre de SEDIBAC. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenantatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Va estudiar psicologia a la UNED.

Comparteix: