Teràpia de parella i de relacions

Les relacions no són estables ni lineals. No hi ha promeses eternes que blindin les relacions. En tota relació hi ha períodes de canvis i crisi en què apareix la inestabilitat i les dificultats, alhora aquestes crisis ben elaborades i aprofitades són un gran aprenentatge.

La parella sana es construeix sobre tres pilars: Passió, Afecte i Projecte Comú.

Quan una parella està en conflicte sostingut cal revisar aquests tres pilars i també les creences, relacions emocionals i els automatismes comportamentals que estiguin boicotejant la relació i impedint que la unió i l’amor no sigui viable.

teràpia de parella castellar

En la teràpia de relacions (parella i altres models no mononormatius) ajudem a:

 • Aprendre una nova manera de comunicar-se.
 • Respectar i recuperar  la individualitat de cada un i ajudar si es fa necessari  a auto sostenir-se.
 • En el cas que la parella decideix no continuar la relació, els acompanyem en una separació conscient i respectuosa.

Les raons principals que porten a les persones a explorar la seva relació són:

 • Situació o història d’infidelitat
 • Diferencies de libido
 • Dificultats de relació amb fills de parelles anteriors.
 • Pèrdua d’un horitzó comú i de sentit.
 • Falta de desig, avorriment, asexualitat, monotonia, falta de “xispa” i ganes de retrobar-la.

A qui va dirigida

 • A parelles que els costa compartir activitats lúdiques i gaudir junts
 • On la comunicació no flueix: hi ha poca escolta, poca comprensió, poc diàleg i moltes discussions.
 • Amb dificultats per expressar l’afecte i se senten distants.
 • Que funcionen amb desigualtats de responsabilitats o de presa de decisions (laboral, econòmic, afectiu o sexual) provocant una sobrecàrrega en un i falta de reconeixement de l’altre.
 • On la sexualitat és motiu d’insatisfacció i conflicte.
 • Amb un projecte comú debilitat i necessita reformular-se.
 • On hi ha gelosia i/o infidelitat.
 • On la parella vol explorar nous models de relació interns i externs.
 • Que sostenen l’impacte de factors externs a la relació: malaltia d’un dels membres, la intrusió de les famílies d’origen, les problemàtiques no resoltes amb els fills.
 • On es fa necessari integrar i ordenar relacions anteriors.
teràpia de parella castellar

Format de les sessions

Segons el criteri del/s terapeutes, es faran sessions conjuntes amb la parella (per treballar la relació) i sessions individuals amb cada un dels membres per separat (per treballar assumptes propis que estiguin interferint en la relació).

Les sessions tenen una durada de 90 minuts.
La freqüència al principi és quinzenal i es va espaiant a mesura que avança el procés.

En alguns casos treballem amb co-teràpia (2 terapeutes, un home i una dona).

Us pot interessar: Tallers de cap de setmana i la formació per a Parelles. Ves-hi

Laura Varela Pelegrí
Terapeuta Gestalt formada a l’Institut Gestalt de Barcelona. Membre de l'AETG. Postgrau en "Cuerpo y Arte" a ALAS BCN amb Andrés Waksman, Bettina Waissman i Susana Estela. Assessora Familiar Sistèmica i facilitadora de Constel·lacions Familiars i Organitzacionals, formada amb Joan Garriga. Formada en Psicologia Integrativa i Eneagrama, programa SAT de Claudio Naranjo. Màster en PNL -Programació Neuro-Lingüística- per l’Institut Gestalt de Barcelona. Màster en Abordatges Corporals i Bioenergètica, formada amb Francis Elizalde. Terapeuta Floral Professional formada amb el Dr. Ricardo Orozo, especialitzada en el Sistema Bach i acreditada per SEDIBAC. Postgrau en essències florals amb Jordi Cañellas. Terapeuta EFT. Formada en coneixement i detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d’Aprenentatge a ACD. Formació "El Cuerpo lleva la Cuenta" sobre trauma psicològic en el cervell, la ment i el cos amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Formació en Detecció, prevenció i maneig del Suïcidi, amb Nerea Jáuregi. Postgrau de Sexualitat Integrativa- Espai TCI de Barcelona-. Certificada com a facilitadora en Constel·lacions Sistèmiques assistides amb Cavalls.

Xavier Picó Moreno
Terapeuta Gestalt format a l’Institut Gestalt de Barcelona. Format en Psicologia Integrativa i Eneagrama del Programa SAT de Claudio Naranjo. Moviment Corporal Expressiu i derives musicals del Sistema Ludocorporal a la Escuela de Enrique Aguilar. Terapeuta EFT-TAPPING. Formació Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Genealogista i membre de la Societat Catalana de Genealogia Heràldica Sigil·lografia Vexil·lologia i Nobiliària. Investigador familiar. Membre de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt).

Comparteix: