Teràpia de parella i de relacions

Les relacions no són estables ni lineals. No hi ha promeses eternes que blindin les relacions. En tota relació hi ha períodes de canvis i crisi en què apareix la inestabilitat i les dificultats, alhora aquestes crisis ben elaborades i aprofitades són un gran aprenentatge.

La parella sana es construeix sobre tres pilars: Passió, Afecte i Projecte Comú.

Quan una parella està en conflicte sostingut cal revisar aquests tres pilars i també les creences, relacions emocionals i els automatismes comportamentals que estiguin boicotejant la relació i impedint que la unió i l’amor no sigui viable.

teràpia de parella castellar

En la teràpia de relacions (parella i altres models no mononormatius) ajudem a:

 • Aprendre una nova manera de comunicar-se.
 • Respectar i recuperar  la individualitat de cada un i ajudar si es fa necessari  a auto sostenir-se.
 • En el cas que la parella decideix no continuar la relació, els acompanyem en una separació conscient i respectuosa.

Les raons principals que porten a les persones a explorar la seva relació són:

 • Situació o història d’infidelitat
 • Diferencies de libido
 • Dificultats de relació amb fills de parelles anteriors.
 • Pèrdua d’un horitzó comú i de sentit.
 • Falta de desig, avorriment, asexualitat, monotonia, falta de “xispa” i ganes de retrobar-la.

A qui va dirigida

 • A parelles que els costa compartir activitats lúdiques i gaudir junts
 • On la comunicació no flueix: hi ha poca escolta, poca comprensió, poc diàleg i moltes discussions.
 • Amb dificultats per expressar l’afecte i se senten distants.
 • Que funcionen amb desigualtats de responsabilitats o de presa de decisions (laboral, econòmic, afectiu o sexual) provocant una sobrecàrrega en un i falta de reconeixement de l’altre.
 • On la sexualitat és motiu d’insatisfacció i conflicte.
 • Amb un projecte comú debilitat i necessita reformular-se.
 • On hi ha gelosia i/o infidelitat.
 • On la parella vol explorar nous models de relació interns i externs.
 • Que sostenen l’impacte de factors externs a la relació: malaltia d’un dels membres, la intrusió de les famílies d’origen, les problemàtiques no resoltes amb els fills.
 • On es fa necessari integrar i ordenar relacions anteriors.

Format de les sessions

Treballem en co-teràpia (2 terapeutes, la Laura Varela i el Xavi Picó).

Les sessions tenen una durada de 90 minuts.

La freqüència al principi és quinzenal i es va espaiant a mesura que avança el procés.

Segons el criteri del/s terapeutes, es faran sessions conjuntes amb la parella (per treballar la relació) i sessions individuals amb cada un dels membres per separat (per treballar assumptes propis que estiguin interferint en la relació).

Laura Varela Pelegrí

Acompanyo processos vitals d’adults, parelles, famílies i grups. Aquestes són les principals formacions que he realitzat i que expliquen qui soc i la meva manera de treballar:

Teràpia Gestalt, membre 0775 de l’AETG. Constel·lacions Familiars, especialitzada en Sistèmica i Salut i Constel·lacions assistides amb Cavalls. Psicologia Integrativa i Eneagrama, SAT amb Claudio Naranjo. Màster en PNL. Diversos postgraus de treball Corporal, Expressió i Creativitat: "Cuerpo y Arte amb Andres Waksman” , “Abordatges Corporals i Bioenergètica amb Francis Elizalde” i  “Joc Corporal Expressiu pel Sistema LudoCorporal d'Enrique Aguilar”. Formada en Sexualitat Integrativa per l'Espai TCI. Abordatge del trauma amb el Dr.Bessel Van der Kolk. Prevenció i maneig del Suïcidi. EFT Tapping. Detecció de la Dislèxia i altres Dificultats Específiques d'Aprenentatge. Treballo amb Flors de Bach i formo terapeutes florals, acreditada com a terapeuta floral professional per SEDIBAC núm. 517.  Formada en  Teràpia basada en el Desenvolupament i centrada en les Relacions amb el Dr. Richard G.Erskine.

Marta Lledós

Treballo com a psicòloga clínica en l'àmbit d'adults i infantojuvenil. Soc membre del Col·legi Oficial de Psicòlegs i estic reconeguda com a Psicòloga General Sanitària per la Generalitat de Catalunya. He realitzat el Màster de pràctica clínica i el Màster de clínica infantojuvenil.

He combinat la meva trajectòria professional amb la formació pel meu propi creixement personal. Durant la meva formació professional, he crescut amb diferents teories psicològiques que m'han dotat d'una gran diversitat de recursos, a més, d'una mirada global i única de cada persona, les seves necessitats i les estratègies més adequades a aplicar. Algunes d'aquestes formacions que he incorporat a la meva pràctica professional són la Formació en la mort - Hipnosis, meditació i tècniques de relaxació - Acompanyament respectuós - El joc com a eina terapèutica i  Reeducacions psicopedagògiques.

Xavier Picó Moreno

Terapeuta Gestalt format a l’Institut Gestalt de Barcelona. Format en Psicologia Integrativa i Eneagrama del Programa SAT de Claudio Naranjo. Terapeuta Corporal Expressiu del Sistema Ludocorporal a la Escuela d'Enrique Aguilar. Format en Teràpia basada en el Desenvolupament i centrada en les Relacions amb el Dr. Richard G.Erskine. Terapeuta EFT-TAPPING. Formació Suïcidi: Detecció, prevenció i maneig amb Nerea Jáuregi. Genealogista i membre de la Societat Catalana de Genealogia Heràldica Sigil·lografia Vexil·lologia i Nobiliària. Investigador familiar. Membre de l’AETG (Asociación Española de Terapia Gestalt).